Terug

Kalfsrolletjes met ganzenlever

express

  • 14 min
  • 6 pers

Ingrediënten

  • 6 dunne kalfslapjes van 100 g per stuk
  • 180 g aboriorijst (risotto), gekookt in gezouten water
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 lepel plantaardige olie voor de ui
  • ¾ eetlepel plantaardige olie voor de kalfsrolletjes
  • 1 ½ eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 fijngehakt teentje look
  • 6 plakjes ganzenlever van ongeveer 25 g per stuk
  • Peper en zout
  • Kalfsjus met vierkruidenpoeder

373 Kcal

Voedingswaarde / proporties :

  • Proteïnes : 25.2g
  • Lipiden : 16.7g
  • Koolhydraten : 28.7g

Bereiding

  • Verwarm de olie in de ActiFry en fruit de ui tot hij glazig wordt zonder te verkleuren.
    Voeg de look en de peterselie toe en laat alles smelten.
    Voeg de rijst toe en kruid bij indien nodig. Laat afkoelen.


  • Assaisonnez les escalopes de veau et placez au centre 1 à 2 cuillères de riz.
    Ajoutez le foie gras cru assaisonné dans le riz.


  • Kruid de kalfslapjes en leg in het midden van elk lapje 1 of 2 lepels rijst.
    Kruid de rauwe ganzenlever en leg een plakje op elk hoopje rijst.


  • Rol de lapjes op en bind ze vast met een touwtje. Laat de lapjes 9 minuten bakken met de rest van de olie.
    Voeg voor het einde van de bereidingstijd een beetje bouillon toe.


  • Verwijder het touwtje, snij de rolletjes in twee stukken, overgiet met een beetje kalfsjus en serveer.


Voeding

Door kalfsvlees of ander mager vlees met ganzenlever te combineren, krijgt u een overheerlijk gerecht zonder een overvloed aan calorieën.

Suggestie

Dit gerecht is overheerlijk met courgettes of met in zoutkorst bereide knolselder. U kunt de kalfslapjes ook door kalkoenlapjes vervangen.