Terug

Aubergines met schapenkaas

express

  • 30 min
  • 6 pers

Ingrediënten

  • 3 aubergines, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
  • 100 g schapenkaas van het type feta
  • 3 fijngehakte teentjes look
  • 2 fijngesnipperde uien
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Fijngehakte verse munt
  • Oregano en laurier
  • 2 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
  • 1 lepel olijfolie
  • 20 cl water
  • 30 g pijnboompitten
  • Peper en zout

180 Kcal

Voedingswaarde / proporties :

  • Proteïnes : 6g
  • Lipiden : 10.6g
  • Koolhydraten : 19g

Bereiding

  • Fruit de uien samen met de olie 5 tot 6 minuten in de ActiFry.


  • Voeg de aubergines, de oregano, de helft van het water en de laurier toe. Kruid met peper en zout en bestrooi met komijn.
    Laat 10 minuten bakken.


  • Voeg de tomaten, de rest van het water en de look toe en laat nog 10 minuten bakken.


  • Voeg de verse munt en de schapenkaas toe.
    Laat 3 tot 4 minuten bakken. Kruid bij naar smaak. Bestrooi met pijnboompitten en serveer.


Voeding

Groenten en kaas leveren veel vitamines, mineralen en vezels die nodig zijn om het menselijk lichaam goed te laten functioneren.

Suggestie

Voeg het sap van een citroen en fijngehakte peterselie aan het gerecht toe om de smaak van de aubergines te accentueren.