Terug

Kip tikka masala

mini

  • 15 min
  • 2 pers

Ingrediënten

  • 2 kipfilets, in blokjes van 2 cm gesneden
  • 3 eetlepel tikka massala mix
  • 2 cm fijngehakte gemberwortel
  • 1 lepel olijfolie
  • 1/2 fijngehakte rode ui
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 1 tomaat, in stukken gesneden
  • 2 eetlepel ongezouten pistachenoten, fijngehakt
  • 1 potje natuur yoghurt
  • 2 eetlepel room of kokosroom

419 Kcal

Voedingswaarde / proporties :

  • Proteïnes : 44.2g
  • Lipiden : 17.3g
  • Koolhydraten : 23.5g
  • Natrium : 0.1g

Bereiding

  • Vermeng de specerijen en de gember en strijk er de kip mee in.


  • Leg de kip, de ui, de knoflook en de tomaat in de ActiFry. Voeg de olijfolie toe. Laat 10 min sudderen.


  • Vermeng de yoghurt, de room en de pistachenoten. Doe dit mengsel bij de ActiFry. Laat 5 min bakken.


Voeding

Pistachenoten zijn heuse wondertjes : hun antioxidanten verminderen oxidatieve stress en hun vezels activeren de darmtransit.

Suggestie

Dien dit gerecht op met basmatirijst of koraallinzen. Laat de kip marineren in de specerijen voor nog meer smaak.