Terug

Rundvlees stroganoff

mini

  • 15 min
  • 2 pers

Ingrediënten

  • 250 g mals rundvlees
  • 1 lepel olijfolie
  • 1 fijngesnipperde zoete ui
  • 2 fijngehakte tomaten
  • 10 kleine Parijse champignons, fijngehakt
  • 20 cl runderbouillon
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel traditionele mosterd
  • 1 snufje zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper

168 Kcal

Voedingswaarde / proporties :

  • Proteïnes : 3g
  • Lipiden : 4g
  • Koolhydraten : 15.3g
  • Natrium : 0.2g

Bereiding

  • Hak het rundvlees fijn en doe het in de ActiFry. Voeg de olijfolie toe. Laat 3 min bakken.


  • Doe alle groenten in de ActiFry. Laat nog eens 2 min bakken.


  • Roer de tomatenpuree en de mosterd ondertussen door de runderbouillon.


  • Voeg het paprikapoeder, het zout en de peper toe, en vermeng. Giet deze bouillon in de ActiFry en laat 10 min koken.


Voeding

U kunt blind op champignons vertrouwen : ze zijn caloriearm, bevatten vitamine B5 en B9, maar ook kalium.

Suggestie

VARIANT : doe er 1 el natuurlijke yoghurt bij zodra uw gerecht klaar is.