Terug

Risotto van farfalle met sint-jacobsvruchten

2 in 1

  • 27 min
  • 4 pers

Ingrediënten

Kuip

  • 250 g volkoren farfalle
  • 1 fijngehakt rode ui
  • 75 cl groentebouillon
  • ½ lepel ricotta
  • 1 fijngehakt handvol rucola
  • ½ lepel olijfolie

Schotel

  • 16 sint-jakobsvruchten
  • Zout en peper
  • 10 krullen Parmezaanse kaas
  • 16 blaadjes basilicum

318 Kcal

Voedingswaarde / proporties :

  • Proteïnes : 20.4g
  • Lipiden : 3.8g
  • Koolhydraten : 53.9g
  • Natrium : 0.15g

Bereiding

  • Doe de farfalle en de ui in de kuip. Voeg de olijfolie toe. Sluit het deksel.
    Laat 3 min fruiten. Giet er de groentebouillon bij.
    Kruid met peper en zout. Stel de totale bereidingstijd in op 24 min.


  • Druk 3 keer op . Het symbooltje [poisson] verschijnt.
    Pas de bereidingstijd aan met 4 min.
    Druk op om de bereiding te starten.


  • Doe de ricotta en de rucola in de kuip wanneer het signaal van de timer klinkt.
    Plaats de schotel met de sint-jakobsvruchten.
    Kruid met peper en zout. Laat nog 4 minuten garen.


Voeding

Vezels, proteïnen en complexe koolhydraten: het winnende trio van deze verrassende risotto, voor een lekkere en evenwichtige maaltijd.

Suggestie

Vervang de farfalle door schelpjes en de sint-jakobsvruchten door scampi's.