Terug

Fish and chips

2 in 1

  • 47 min
  • 4 pers

Ingrediënten

Kuip

  • 1 kg vastkokende aardappelen, tot frieten gesneden
  • ½ lepel arachideolie
  • ½ lepel kerrie
  • Zout en peper

Schotel

  • 4 koolvisfilets van 160 g
  • 2 losgeklopte eieren
  • 2 druppels Tabasco®
  • 2 lepel havermoutvlokken
  • Zout en peper

413 Kcal

Voedingswaarde / proporties :

  • Proteïnes : 41.3g
  • Lipiden : 7.3g
  • Koolhydraten : 46.4g
  • Natrium : 0.25g

Bereiding

  • Snij de visfilets in staafjes, bestrijk met het in Tabasco® losgeklopte ei, rol door de havermoutvlokken en bewaar in de koelkast tot je ze gaat bakken.


  • Leg de frieten in de kuip. Breng op smaak met olie, zout en peper. Sluit het deksel.
    Stel de totale bereidingstijd in op 47 min.


  • Druk 3 keer op . Het symbooltje [poisson] verschijnt.
    Pas de bereidingstijd aan met 7 min.
    Druk op om de bereiding te starten.


  • Plaats de schotel met visstaafjes zodra het signaal van de timer klinkt.
    Laat nog 7 minuten garen. Breng op smaak met zout en peper.


Voeding

Maak je tafel 'so british' met dit leuke gerecht, een echte Londense ‘star’, die je bovendien meer vis doet eten.

Suggestie

Vervang de havermoutvlokken door paneermeel en de koolvis of pollak door heek.