Terug

Kippenboutjes

2 in 1

  • 50 min
  • 4 pers

Ingrediënten

Kuip

  • 1,2 kg aardappelen, geschild en in frieten van 13 mm x 13 mm gesneden
  • 1 lepel olijfolie

Schotel

  • 8 kippenboutjes
  • Zout en peper

548 Kcal

Voedingswaarde / proporties :

  • Proteïnes : 31.6g
  • Lipiden : 25.6g
  • Koolhydraten : 49.8g
  • Natrium : 0.12g

Bereiding

  • Spoel je frieten en dep ze zorgvuldig droog.


  • Leg de frieten in de kuip. Breng op smaak met olie, zout en peper. Sluit het deksel.
    Stel de totale bereidingstijd in op 50 min.


  • Druk 2 keer op . Het symbooltje verschijnt.
    Pas de bereidingstijd aan met 20 min.
    Druk op om de bereiding te starten.


  • Plaats de schotel met kippenboutjes, gekruid met peper en zout, zodra het signaal van de timer klinkt.
    Laat nog 20 minuten garen.


Voeding

Vergeet messen en vorken en geniet met volle teugen van dit gerecht! Lekker met een groene salade, voor een mooi evenwicht.

Suggestie

Voor heel knapperige frieten laat je ze nog 2 tot 3 minuten bakken nadat je de schotel hebt verwijderd. Kruid de kippenboutjes met Provençaalse kruiden.